Banner
  Forsiden
  Forestillingene
  Hvem er vi?
  Personvern

 Skuespill med video
Under byens gater (1988) (Norge rundt)

 Berlevåg på nett
Berlevågnytt


15.05.2007:
Doktor mot sin vilje

"Doktor mot sin vilje" er skrevet av Jean Babtiste Molliére og ble fremført på Berlevåg samfunnshus 15. mai 2007. Det var 8 skuespillere som spilte de 9 rollene og forestillingen ble vel mottatt av publikum.

Etter forestillingen holdt sogneprest Hans Hammer en minnetale over Signy Tove Hammer.

Hovedpersonen i dette stykket er Scanarel, vedhugger og gift med Martine. De to krangler stadig, og det ender av og til med at kona får juling.

For å hevne seg, utleverer Martine mannen sin til to av tjenerne til Monsieur Gerhard. Han har en datter som har kjærlighetssorg og later som om hun har blitt stum. Tjenerne som leter etter en passelig doktor, blir fortalt at om de bare pryler Scanarel nok, så går han med på å være doktor. De lykkes.

Hos Monsieur Gerhard må han hjelpe seg så godt han kan med latin og uforståelige teorier. Han fatter også interesse for kona til en av tjenerne, som han vil kurere på sin måte- enda hun ikke er det minste syk. Hva som er galt med datteren til Gerhard skjønner han straks . Hun elsker Leander, men fordi han ikke er rik nok blir det ikke noe giftemål.

Scanarel lar Leander kle seg ut som en apoteker. Slik får han treffe Luciende (Gerhards datter). Hun får igjen stemmen, og de to flykter sammen. Gerhard oppdager dette og vil ha Scanarel hengt. I mellomtiden dør onkelen til Leander og etterlater ham en stor arv. De to elskede kommer tilbake - og alt ender i fryd og gammen.

Sorter roller alfabetisk Sorter skuespiller alfabetisk
 
Licinde Helena Hammer
Robert Malene Ananiassen
Valeer Marit Ananiassen
Leander Marte Ananiassen
Sganarel Marte Mikalsen
Lucas Morten A. Hammer
Jacobine Regine Frantzen
Martine Regine Frantzen
Mosjø Gerhard Siw Andreassen
Forestillingene

Instruktør Hilde Mjelde Olsen
Kostymer Hilde Mjelde Olsen
Margrete Dyrseth
Kulisser Bjarne Olsen
Hilde Mjelde Olsen
Lys Lars Herrevold
Sminke Åse Letrud
Sufflør Eva Fredriksen
Forestillingene

23 bilder
Klikk på ett av bildene for å åpne galleriet! Bildene vises som en lysbildefremvisning. Du kan også bruke piltastene for å bla i bildene. Klikk utenfor bildet for å avslutte visningen.
 
ForestillingeneBanner