Banner
  Forsiden
  Forestillingene
  Hvem er vi?
  Personvern

 Skuespill med video
Under byens gater (1988) (Norge rundt)

 Berlevåg på nett
Berlevågnytt

Publisert: 01.11.2006
Hvem er vi?

Teaterkjelleren
Teaterkjelleren
Berlevåg Husmorlags Barneteater ble startet høsten 1976 av Elsa Mjelde og Annbjørg Vatnedal.

Elsa Mjelde var leder av teateret frem til 1991, og Hilde Mjelde Olsen har vært leder frem til det ble slutt for teateret i 2012.

Teaterkjelleren
Da Husmorlaget kjøpte Frelsesarméens hus fulgte Barneteateret med. Der øver vi en gang i uken, to ganger hvis vi har flere grupper.

I kjelleren på Husmorstua har vi vår egen ”teaterkjeller”. Der har vi kostymelager, kulisselager m.m. og der maler og snekrer vi det vi trenger til forestillingene.

Åpent for alle barn
Arbeidet i Barneteateret er basert på frivillig, gratis arbeid. Ingen får lønn i penger, men mye moro får man! Barneteateret er åpent for alle barn som har begynt i 1. klasse.

Det stilles ingen krav til ferdigheter, men at man møter punktlig på hver øvelse og betaler kontingenten. Vi prøver å sette opp ett stykke hvert år, og det hender det blir flere.

Festivaler
Vi har deltatt på forskjellige festivaler, men høydepunktene er nok Festspillene i Nord-Norge i Harstad i 1979, Barneteaterfestivalen i Skien i 1988 og vi savner veldig å kunne reise på teaterfestival i Kirkenes - der har vi vært mange ganger.

Skriver selv
Skuespillene vi fremfører både skriver vi selv, og vi kjøper ferdige manuskript.
Dersom du lurer på noe, er det bare å ta kontakt. Epostlenke finner du i menyen til venstre, og der kan du også finne lenker til manuskript og annet nødvendig teaterutstyr.  

 

Kulturprisen
Barneteateret fikk Berlevåg kommunes kulturpris i 2006
Husmorstua
Husmorstua

Her ser du noen bilder fra teaterkjelleren vår:


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Til forsiden

Banner